Több milliárd forint bevételtől esett el a Volánbusz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Néhány százmillió forintnyi" többletköltséget jelentett a koronavírus elleni védekezés a Volánbusznak, de a járvány ennél nagyobb károkat, több milliárd forintos bevételkiesést okozott az utasok számának csökkenése miatt, mondta a társaság elnöke, Dávid Ilona a Kossuth Rádiónak.

A cég mintegy 170 ezernyi szájmaszkot, valamint 775 ezer kesztyűt osztott ki a munkatársainak, és több mint 80 ezer liternyi fertőtlenítőszert használt fel. Az utasok és munkavállalóik egészségét védő intézkedéseket a jövőben is fenn szeretnék tartani.

Dávid szerint a kijárási korlátozások bevezetésekor utasaik több mint nyolcvan százalékát vesztették el, miközben kapacitásuk a tanszüneti menetrend bevezetésével csupán tíz százalékkal csökkent. Vagyis a drasztikus bevételkiesést nem tudták drasztikus költségcsökkentéssel kivédeni.

Dávid úgy számol, hogy idén már nem is normalizálódhat a helyzet, bár például Ausztria felé megindulhat végre a nemzetközi forgalom. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér