Összezsúfolódva utaznak a buszon a pécsi idősek

Hétfőn ismét kinyitott a pécsi vásárcsarnok, ahol az idősek 9 és 11 óra közt vásárolhatnak. Mivel a többség busszal közlekedik, ez jókora tumultushoz vezetett a járatokon, számol be az RTL Híradó. A hét közepén készült felvételeken látszik, hogy zsúfolt buszon képtelenség tartani a védőtávolságot, és a riport szerint a buszmegállóban is szinte egymáshoz érnek a 65 év felettiek. 

Ruzsa Csaba alpolgármester azt mondta, látják, hogy egyre többen utaznak a buszokon, „a járatok sűrítés elindult. Előreláthatóan, a kalkulációk szerint május 25-e környékén lesz egy nagyobb járatmódosítás, ami további sűrítést hoz magával”. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.