Összezsúfolódva utaznak a buszon a pécsi idősek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőn ismét kinyitott a pécsi vásárcsarnok, ahol az idősek 9 és 11 óra közt vásárolhatnak. Mivel a többség busszal közlekedik, ez jókora tumultushoz vezetett a járatokon, számol be az RTL Híradó. A hét közepén készült felvételeken látszik, hogy zsúfolt buszon képtelenség tartani a védőtávolságot, és a riport szerint a buszmegállóban is szinte egymáshoz érnek a 65 év felettiek. 

Ruzsa Csaba alpolgármester azt mondta, látják, hogy egyre többen utaznak a buszokon, „a járatok sűrítés elindult. Előreláthatóan, a kalkulációk szerint május 25-e környékén lesz egy nagyobb járatmódosítás, ami további sűrítést hoz magával”. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér