A nyár turisztikai csúcsidőszakában Budapestnek ingyen kéne területeket átengednie az államnak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ingyen kéne átengednie a fővárosi önkormányzatnak Budapest belvárosának szinte az egészét az állami ünnepek szervezőjének az augusztus 15-25 közötti időszakban, áll egy új törvényjavaslatban, amit a parlament törvényalkotási terjesztett elő.

A javaslat alapján, amit az Mfor szemlézett, a fővárosi önkormányzat a nyár egyik turisztikai szempontból kiemelt időszakában

  • a világörökségi területek;
  • az Árpád, Petőfi, Rákóczi hidak területe;
  • a Margitsziget és az Óbudai sziget területe

felett nem rendelkezhetne szabadon, még ahhoz is az állami ünnepek szervezőjének engedélyét kéne kérnie, hogy másoknak területhasználati jogot adhasson. A javaslat szerint az állami ünnepek szervezőjének hatvan nappal a tervezett esemény előttig tájékoztatnia kell a fővárost, hogy mely közterületeket milyen időtartamban kívánja használni, a főváros ezután csak azokról a területekről rendelkezhet szabadon, amelyekre az állami ünnep szervezője nem tart igényt. (Mfor via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér