Bencsik János feljelenti magát rémhírterjesztés miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Lássuk, ki nem mond igazat" - ezzel a felütéssel jelentette be Bencsik János ex-jobbikos független országgyűlési képviselő, hogy rémhírterjesztésért feljelenti önmagát. Bencsik csütörtökön tett közzé egy videót, amit részben a dél-pesti Jahn Ferenc Kórházban készített, és melyen állítása szerint a kórház egyik ápolójával nézik át, milyen védőfelszereléseket kaptak a járvány elleni védekezésre.

A videóban elhangzottakat pénteken Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Kórház igazgatója közleményében "valótlan állításoknak nevezte, és még azt is megkérdőjelezte, hogy a videóban megszólaló ápoló a kórház dolgozója volna.

Bencsik vasárnapi, a Facebookon közzétett közleményében azt mondja, állításait nem cáfolták, minden vizsgálat nélkül vádolják őt hazugsággal. "Úgy döntöttem, megkönnyítem Ralovich úr dolgát, és ügyvéd segítségével megírattam magam ellen egy feljelentést rémhírterjesztés miatt. Nincs más dolga, mint aláírni és postára adni" - írta. Posztjában azt is írja, hogy "[a] mentelmi jogomról természetesen kész vagyok önként lemondani", amivel kapcsolatban kénytelen vagyok megjegyezni, hogy egy képviselő nem tud lemondani a mentelmi jogáról, mert afelett nem ő, hanem a parlament rendelkezik. (Via Mérce)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér