Bencsik János feljelenti magát rémhírterjesztés miatt

POLITIKA
2020 május 17., 07:37

"Lássuk, ki nem mond igazat" - ezzel a felütéssel jelentette be Bencsik János ex-jobbikos független országgyűlési képviselő, hogy rémhírterjesztésért feljelenti önmagát. Bencsik csütörtökön tett közzé egy videót, amit részben a dél-pesti Jahn Ferenc Kórházban készített, és melyen állítása szerint a kórház egyik ápolójával nézik át, milyen védőfelszereléseket kaptak a járvány elleni védekezésre.

link Forrás

A videóban elhangzottakat pénteken Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Kórház igazgatója közleményében "valótlan állításoknak nevezte, és még azt is megkérdőjelezte, hogy a videóban megszólaló ápoló a kórház dolgozója volna.

link Forrás

Bencsik vasárnapi, a Facebookon közzétett közleményében azt mondja, állításait nem cáfolták, minden vizsgálat nélkül vádolják őt hazugsággal. "Úgy döntöttem, megkönnyítem Ralovich úr dolgát, és ügyvéd segítségével megírattam magam ellen egy feljelentést rémhírterjesztés miatt. Nincs más dolga, mint aláírni és postára adni" - írta. Posztjában azt is írja, hogy "[a] mentelmi jogomról természetesen kész vagyok önként lemondani", amivel kapcsolatban kénytelen vagyok megjegyezni, hogy egy képviselő nem tud lemondani a mentelmi jogáról, mert afelett nem ő, hanem a parlament rendelkezik. (Via Mérce)