Holtan találták Kína izraeli nagykövetét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Izraeli helyszínelők Kína Tel Aviv-i nagykövetének rezidenciáján. Tu Vej nagykövetet vasárnap holtan találták az ágyában.Fotó: JACK GUEZ/AFP

Vasárnap reggel holtan találták Tel Aviv-i otthonában Tu Vejt, Kína február óta Izraelben szolgáló nagykövetét. A hírt az izraeli külügyminisztérium is megerősítette. A Haaretz beszámolója szerint az első vizsgálatok alapján az idegenkezűség kizárható: a nagykövet lakásán nem találták erőszakos behatolás nyomát, Túval minden bizonnyal szívbaj végezhetett.

Az 58 éves diplomatát az ágyában találták, álmában érhette a halál.

Tu halálának körülményeit vizsgálja a rendőrség, különös tekintettel arra, hogy a Haaretz beszámolója szerint a halálhír óta több ország nagykövetsége is érdeklődött már az izraeli külügyminisztériumnál az eset körülményeiről, és arról, hogy mi okozhatta a nagykövet halálát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér