Holtan találták Kína izraeli nagykövetét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Izraeli helyszínelők Kína Tel Aviv-i nagykövetének rezidenciáján. Tu Vej nagykövetet vasárnap holtan találták az ágyában.Fotó: JACK GUEZ/AFP

Vasárnap reggel holtan találták Tel Aviv-i otthonában Tu Vejt, Kína február óta Izraelben szolgáló nagykövetét. A hírt az izraeli külügyminisztérium is megerősítette. A Haaretz beszámolója szerint az első vizsgálatok alapján az idegenkezűség kizárható: a nagykövet lakásán nem találták erőszakos behatolás nyomát, Túval minden bizonnyal szívbaj végezhetett.

Az 58 éves diplomatát az ágyában találták, álmában érhette a halál.

Tu halálának körülményeit vizsgálja a rendőrség, különös tekintettel arra, hogy a Haaretz beszámolója szerint a halálhír óta több ország nagykövetsége is érdeklődött már az izraeli külügyminisztériumnál az eset körülményeiről, és arról, hogy mi okozhatta a nagykövet halálát.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!