Két elnöki videó mutatta meg a hétvégén: a Black Mirror most tényleg nem tud versenyezni a valósággal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Black Mirror című sorozat készítője, Charlie Brooker nemrég bejelentette: egyelőre nem készül új évad, mert a valóság elkezdett túlságosan hasonlítani a disztópikus-kicsavart világképhez, amit a népszerű sorozatban ábrázoltak.

A hétvégén két ország elnöke is olyan videót mutatott be, ami alapján Brooker helyzetértékelése elég reálisnak tűnik.

Az egyik felvétel Szerbiából érkezett, ahol Aleksandar Vučić elnök tartott a gazdaság újraindítására buzdító nagygyűlést. De hogyan lehet most nagygyűlést tartani? Hát így:

Lelkes hívei a képernyőkön keresztül kapcsolódtak be, és így tudták tapssal is támogatni az elnököt:

Eközben Donald Trump az alábbi videót osztotta meg:

Ezen a Függetlenség napja című film elnöki beszédére illesztették Trump arcát, és az őt támogató médiavilág jeles figuráit. 

Ilyen mémvideók persze százával készülnek nap mint nap, de nem mindegyiket éri a megtiszteltetés, hogy az Egyesült Államok elnöke közölje a világ közvéleményével.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó