Két elnöki videó mutatta meg a hétvégén: a Black Mirror most tényleg nem tud versenyezni a valósággal

A Black Mirror című sorozat készítője, Charlie Brooker nemrég bejelentette: egyelőre nem készül új évad, mert a valóság elkezdett túlságosan hasonlítani a disztópikus-kicsavart világképhez, amit a népszerű sorozatban ábrázoltak.

A hétvégén két ország elnöke is olyan videót mutatott be, ami alapján Brooker helyzetértékelése elég reálisnak tűnik.

Az egyik felvétel Szerbiából érkezett, ahol Aleksandar Vučić elnök tartott a gazdaság újraindítására buzdító nagygyűlést. De hogyan lehet most nagygyűlést tartani? Hát így:

Lelkes hívei a képernyőkön keresztül kapcsolódtak be, és így tudták tapssal is támogatni az elnököt:

Eközben Donald Trump az alábbi videót osztotta meg:

Ezen a Függetlenség napja című film elnöki beszédére illesztették Trump arcát, és az őt támogató médiavilág jeles figuráit. 

Ilyen mémvideók persze százával készülnek nap mint nap, de nem mindegyiket éri a megtiszteltetés, hogy az Egyesült Államok elnöke közölje a világ közvéleményével.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó