Két elnöki videó mutatta meg a hétvégén: a Black Mirror most tényleg nem tud versenyezni a valósággal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Black Mirror című sorozat készítője, Charlie Brooker nemrég bejelentette: egyelőre nem készül új évad, mert a valóság elkezdett túlságosan hasonlítani a disztópikus-kicsavart világképhez, amit a népszerű sorozatban ábrázoltak.

A hétvégén két ország elnöke is olyan videót mutatott be, ami alapján Brooker helyzetértékelése elég reálisnak tűnik.

Az egyik felvétel Szerbiából érkezett, ahol Aleksandar Vučić elnök tartott a gazdaság újraindítására buzdító nagygyűlést. De hogyan lehet most nagygyűlést tartani? Hát így:

Lelkes hívei a képernyőkön keresztül kapcsolódtak be, és így tudták tapssal is támogatni az elnököt:

Eközben Donald Trump az alábbi videót osztotta meg:

Ezen a Függetlenség napja című film elnöki beszédére illesztették Trump arcát, és az őt támogató médiavilág jeles figuráit. 

Ilyen mémvideók persze százával készülnek nap mint nap, de nem mindegyiket éri a megtiszteltetés, hogy az Egyesült Államok elnöke közölje a világ közvéleményével.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó