11 áldozata van a koronavírusnak, második napja ismét nő az aktív esetek száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Váratlanul megugorott a koronavírus áldozatainak a száma az elmúlt 24 órában. Az operatív törzs jelentése szerint 11 újabb áldozata van a koronavírusnak, az új fertőzöttek száma 26.

Az áldozatok aránya az operatív törzs Budapest/Pest megye, illetve vidék felosztásában.

Abban változatott az operatív törzs, miután Pest megyét már a vidékkel kezeli együtt járványügyi szempontból, hogy mostantól Budapest, illetve vidék alapon vezeti a statisztikáját. Eszerint az aktív fertőzöttek és az elhunytak 45%-a, az elhunytak 62%-a budapesti. (Tegnap még egyben kezelték Budapestet és Pest megyét, az akkor arányok: az aktív fertőzöttek 56%-a, az elhunytak 78%-a a központi régióhoz köthető.)

A 26 új igazolt fertőzött közül 9 budapesti, 5 zalai, 3-3 Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megyei, 1-1 Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár megyei.

Kedvezőtlen adat, hogy második napja nő ismét az aktív esetek száma (most éppen 1673 fő). Ennek talán az is állhat a hátterében, hogy hétvégén kevesebb gyógyultat engednek ki a kórházból, most csak 4 ilyen esetet jelentettek. 

Az aktív fertőzöttek  harmada (568 fő) szorul kórházi ellátásra szorul, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér