116 nemzet akarja tudni, hogy honnan ered a koronavírus

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

116 nemzet támogatja azt az állásfoglalás-tervezetet, amit az Európai Unió és Ausztrália dolgozott ki, amiben a koronavírus eredetének és terjedésének független felülvizsgálását kérik. 

A tervezetet kedden fogják előterjeszteni az Egészségügyi Világgyűlésen (World Health Assembly) mind a 194 tagja elé, akik szavazni fognak annak elfogadásáról. Az eddigi támogatók között szerepel India, Japán, Dél-Korea, a 47 nemzetből álló afrikai csoport, Oroszország, Indonézia, Malajzia, Szaúd-Arábia, Nagy-Britannia és Kanada.

A vírus nemzetközi vizsgálata során elsősorban arra lennének kíváncsiak, hogyan terjedhetett át a vírus az állatokról az emberekre. A célja pedig az lenne, hogy a jövőben az ehhez hasonló járványok megelőzhetők legyenek.

Kína egyébként korábban elutasította a vírus eredetének nemzetközi kivizsgálást, amikor egy hónappal ezelőtt Ausztrália felvetette.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér