Metróért Egyesület: Drótkötéllel kell megerősíteni a 3-as metró új orosz kocsijait

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Metróért Egyesület a Facebookon hívta fel hétfőn a figyelmet a 3-as vonalon járó, Oroszországban felújított szerelvények újabb típushibájára. 

A bejegyzés szerint a metró alján lévő, úgynevezett segédüzemi invertet gyenge fülekkel rögzítették az alvázhoz. A Népszava alaposabb cikke szerint ezek hűtőszekrény méretű, súlyos dobozok, amelyek ha menet közben leesnek, komoly balesetet is okozhatnak. A dobozok felelősek a kocsik áramellátásáért.

Felújított.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Metróért Egyesület szerint az orosz gyártó nem vitatta, hogy a fülek nem megfelelőek, de a garanciális javításokra ideiglenesen hazánkban állomásozó orosz szakemberek a járvány miatt elhagyták Magyarországot. Úgyhogy egyelőre a BKV saját hatáskörben drótkötéllel erősíti meg a dobozok felfüggesztését, amíg végleges megoldásra nincsen mód. (nepszava.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót