Metróért Egyesület: Drótkötéllel kell megerősíteni a 3-as metró új orosz kocsijait

A Metróért Egyesület a Facebookon hívta fel hétfőn a figyelmet a 3-as vonalon járó, Oroszországban felújított szerelvények újabb típushibájára. 

A bejegyzés szerint a metró alján lévő, úgynevezett segédüzemi invertet gyenge fülekkel rögzítették az alvázhoz. A Népszava alaposabb cikke szerint ezek hűtőszekrény méretű, súlyos dobozok, amelyek ha menet közben leesnek, komoly balesetet is okozhatnak. A dobozok felelősek a kocsik áramellátásáért.

Felújított.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Metróért Egyesület szerint az orosz gyártó nem vitatta, hogy a fülek nem megfelelőek, de a garanciális javításokra ideiglenesen hazánkban állomásozó orosz szakemberek a járvány miatt elhagyták Magyarországot. Úgyhogy egyelőre a BKV saját hatáskörben drótkötéllel erősíti meg a dobozok felfüggesztését, amíg végleges megoldásra nincsen mód. (nepszava.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér