180-ról 150 százalékosra csökkentik a koronásokkal foglalkozó dolgozók óradíját a Szent János Kórházban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A budapesti Szent János kórházban május 1-jétől 180 százalékról 150 százalékra csökkent a koronavírusos betegekkel foglalkozó dolgozók óradíja - írja az Index. A lapnak maga a kórház is megerősítette a hírt.

Kedden a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatót is tartott az ügyben, a párt szóvivője egy, a birtokukba került tájékoztatólevél alapján arról beszélt, hogy a kórházban a COVID-19-ellátással foglalkozó dolgozók óradíját 180 százalékról 150-re viszik le.

„Mivel az intézményünk a legnagyobb ellátók egyike (csúcsidőben légúti ambulanciát, 3 izolációs – ebből egy lélegeztető – osztályt és karanténkórházat üzemeltettünk 140-150 bent fekvő beteggel), ez az intézkedés nagyszámú dolgozónkat érintette. A járványhelyzet javulásával és a fertőzöttek számának csökkenésével ma már lényegesen kisebb teher hárul a Covid-osztályokon dolgozókra is, ezért az extra magas óradíj kiemelten magasra, 150 százalékra változott, ami országos szinten még mindig a legmagasabbak közé tartozik” – írta a Szent János Kórház az Indexnek az intézkedésről.

A kórház vezetése arról is beszámolt, hogy az órabér csökkentésével párhuzamosan más intézkedéseket is hoztak, bizonyos esetekben engedélyezték az otthoni munkavégzést, valamint 15 nap fizetett távollétet biztosítanak a gyermekelhelyezést megoldani nem tudó szülőknek. Megjegyezték azt is, hogy a koronavírus által előidézett gazdasági válságban egyelőre egyik dolgozójuk sem veszítette el az állását vagy került anyagi krízishelyzetbe.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér