Egy vadász eltévedt golyója két kilométerrel arrébb megölt egy újfehértói férfit, aki a kertjében beszélgetett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vadászfegyverből kilőtt lövedék ölt meg egy férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón - közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel kedden.

Szilágyi László a közleményben azt írta: az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a férfit pénteken kora este, családi házának udvarán találta el egy ismeretlen lőfegyverből kilőtt lövedék, miközben a lányával beszélgetett. A lapockáján megsérült áldozatot kórházba vitték, de életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól mintegy két kilométerre adtak le „úgynevezett vétlen lövést a kérdéses időszakban” - ismertette a szóvivő.

A Blikk értesülései szerint a vadász nem is sejtette, hogy a lövése embert ölt, csak miután a rendőrök felkeresték. A helyiek szerint nagyon megviselték a történtek.  „Épp kint ültem a kertben, amikor Pistát meglőtték” – mondta a lapnak egy helyi asszony, aki először nem értette, mi történt szomszédjával. „Lövést nem hallottam, csak annyit láttam, hogy a kocsi és a kerítés között fekszik valaki, de nem gondoltam, hogy ekkora a baj. Hazafelé tartottam, amikor a mentők szirénáját hallottam, másnap pedig már láttam, hogy a rendőrök helyszíneltek.”

A Blikk szerint a férfit egy nagyvadak elejtésére használt golyó találta el. Az ilyen messzi találat a mesterlövészeknél is lehetetlennek számít, A Blikk szerint 2 kilométeren a lövedék közel 4-6 másodpercen át repül, 3-4 métert is esik a pályája.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér