Fingers crossed: Mészárosék konzorciuma még versenyben van az atlétikai stadion építéséért

2020 május 19., kedd 16:55

Az első kör után három pályázó maradt versenyben az egészen biztosan sok tízmilliárdot érő atlétikai stadion építéséért - írja a G7. Két osztrák vállalat – a Strabag és a Swietelsky helyi leányai – mellett a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév Zrt. és a szintén kormányközeli Magyar Építő Zrt. kettőse adhat le ajánlatot. Utóbbi páros építhette a Puskás Arénát is.

A beruházásra eddig is milliárdokat költött az állam, a végső érték pedig valószínűleg 100 milliárd forint fölött lesz, 40 ezres befogadóképességével ugyanis a IX. kerületi Duna-partra tervezett építmény a Puskás Aréna utáni második legnagyobb ilyen stadion lesz az országban.

A kiírás is változott: az eredeti dokumentumban még úgy szerepelt, hogy a nyertesnek 14 531 ülőhelyes fix és további 22 795 ülőhelyes mobil lelátót kell kialakítania, később ezt módosították, és a most érvényes felhívásban már nincs ilyen megosztás. Az aktuális dokumentum úgy fogalmaz, hogy a feladat egy „40 ezer férőhelyes sportlétesítmény” építése - írja a G7.