Franciaországban 1,5 millió diákot engedtek vissza az iskolákba, egy hét alatt 70 új fertőzést regisztráltak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Tanóra egy mulhouse-i általános iskolában 2020 májusábanFotó: SEBASTIEN BOZON/AFP

Múlt héten az óvodák és az általános iskolák jelentős részét újra megnyitották Franciaországban, azok után, hogy március 17-én határozatlan időre teljesen felfüggesztették az oktatást a közoktatási intézményekben. 

Az óvodásokat 10, az általános iskolásokat 15 fős csoportokban engedték vissza az intézményekbe. 

Most hétfőn az oktatási miniszter Jean-Michel Blanquer az RTL-nek adott interjújában bejelentette, hogy intenzív tesztelések mellett 70 koronás esetet regisztráltak azóta a diákok körében. Az érintett iskolák működését ismételten fefüggesztették. A miniszter szerint ezzel számoltak, és a fertőzések az intézmények falain kívül következtek be. 

Egyre több európai országban nyitják meg az oktatási intézményeket. Az indoklása ennek a csökkenő járványügyi kockázatok mellett az, hogy a diákok viselkedésfejlődésére nincsenek jó hatással a karanténkorlátozások, szigorúan szabályozott keretek között, de szükségük van a gyerekeknek arra, hogy ismét együtt legyenek. 

Az országban eddig összesen 180 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. 28 ezer halálos áldozata van Franciaországban a járványnak. (Business Insider)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér