Franciaországban 1,5 millió diákot engedtek vissza az iskolákba, egy hét alatt 70 új fertőzést regisztráltak

külföld
2020 május 19., 09:45
Tanóra egy mulhouse-i általános iskolában 2020 májusában
photo_camera Tanóra egy mulhouse-i általános iskolában 2020 májusában Fotó: SEBASTIEN BOZON/AFP

Múlt héten az óvodák és az általános iskolák jelentős részét újra megnyitották Franciaországban, azok után, hogy március 17-én határozatlan időre teljesen felfüggesztették az oktatást a közoktatási intézményekben. 

Az óvodásokat 10, az általános iskolásokat 15 fős csoportokban engedték vissza az intézményekbe. 

Most hétfőn az oktatási miniszter Jean-Michel Blanquer az RTL-nek adott interjújában bejelentette, hogy intenzív tesztelések mellett 70 koronás esetet regisztráltak azóta a diákok körében. Az érintett iskolák működését ismételten fefüggesztették. A miniszter szerint ezzel számoltak, és a fertőzések az intézmények falain kívül következtek be. 

Egyre több európai országban nyitják meg az oktatási intézményeket. Az indoklása ennek a csökkenő járványügyi kockázatok mellett az, hogy a diákok viselkedésfejlődésére nincsenek jó hatással a karanténkorlátozások, szigorúan szabályozott keretek között, de szükségük van a gyerekeknek arra, hogy ismét együtt legyenek. 

Az országban eddig összesen 180 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. 28 ezer halálos áldozata van Franciaországban a járványnak. (Business Insider)