Izraeli kibertámadás béníthatott meg egy iráni kikötőt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Meg nem nevezett amerikai kormányzati források szerint Izrael kibertámadása béníthatott meg május 9-én egy iráni kikötőt, írja a Jediót Ahronót weboldala, a ynet. A név nélkül nyilatkozó amerikai illetékesek szerint a "rendkívül pontos" és súlyos károkat okozó akcióval egy április 24-i sikertelen iráni kibertámadást toroltak meg. Irán ezek szerint a források szerint Izrael ivóvízellátásában próblt károkat okozni.

A ynet forrásai szerint az iráni hekkerek a vízelosztást és a szennyvízkezelést ellenőrző izraeli számítógépeket vették célba, valamint azt a rendszert, amely a klór és más vegyi anyagok hozzáadását szabályozza. A kibertámadást időben észlelték és megakadályozták, még mielőtt jelentős károkat okozott volna.

A válaszcsapásban Izrael a Hormuzi-szorosban levő Bandar-Abbász kikötőjének hajóforgalmat és árúszállítást irányító számítógépes rendszerét támadták, emiatt a kikötő váratlanul több napra leállt. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér