A Jobbik kizárná soraiból Varga-Damm Andreát

A párt elnökségének közleménye szerint kedden a Jobbik a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt.

Mint írják, tudják, hogy a kétharmaddal rendelkező Fidesz nélkülük is elfogadta volna a törvényt, de a párt frakciója, „ha megfelelően tájékoztatják a törvényjavaslat tartalmáról és megfelelően előkészítik számára azt, sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához”. 

Az elnökség szerint emiatt egy feloldhatatlan bizalmi válság alakult ki Varga-Damm Andreával szemben, és elvárják tőle, hogy vállaljon felelősséget az üggyel kapcsolatosan. Felszólították, hogy 24 órán belül adja vissza a mandátumát, amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor a párt frakcióvezetése kezdeményezi Varga-Damm Andrea kizárását a Jobbik frakciójából. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér