Június 2-án újra kinyitnak az iskolák, de alapvetően marad a digitális tanrend

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a kormány Facebook-oldalán jelentette be, hogy vidéken az óvodák és bölcsődék május 25-étől, Budapesten pedig június 2-ától állnak vissza a rendes működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, és a nyár folyamán egy intézmény maximum két hétre állhat le. Erre azért van szükség, mert a szülők szabadsága sok esetben elfogyott, dolgozniuk kell. 

Az iskolákban viszont marad a digitális tanrend és a tanévet sem hosszabbítják meg, az továbbra is június 15-égi tart. Viszont június 2-ától engedélyezik a tanárok, illetve a diákok találkozóját, hogy kiscsoportos konzultációkat, illetve egyéni felkészítéseket tarthassanak. 

Megváltozik a gyermekfelügyelet rendje is június 2-ától: nemcsak a kijelölt intézményekben, hanem minden intézményben meg kell szervezni a felügyeletet, és ezt június 26-ig fenn is kell tartani. 

Az államtitkár azt kéri az iskoláktól, hogy június 2. és 15. között felzárkóztató foglalkozásokat szervezzenek, míg 15-e után a jövő évi tanévre készüljenek már fel. Nyáron napközis táborokat lehet szervezni, a nyári táborok sorsáról viszont csak a jövő hétre várható kormányzati döntés. 

A kormány azt kéri, hogy ne szervezzenek tömeges ballagásokat és tanévzárókat, de átgondoltan, kevesebb résztvevővel, akár osztályszinten, de lehet szervezni valamilyen programot. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér