Kétszer is a rendőrautónak hajtott egy férfi az elektromos mopedjével Szombathelyen

Vádat emeletek egy szombathelyi férfi ellen, aki januárban a sportcsarnok előtt ittasan kétszer nekihajtott mozgáskorlátozottak által használatos elektromos mopedjével a rendőrök autójának - írja a 24.hu. A rendőrök bombariadó miatt érkeztek a csarnokhoz, ahol épp egy koncertet tartottak, a résztvevőket evakuálni kellett.

A rendőrök nem foglalkoztak a mopedes férfivel, ugyanis a félbeszakított koncert után az utcán többen összeverekedtek, volt olyan sérült is, akihez mentőt kellett hívni.

A mopedes akkor lépett akcióba, mikor a verekedés már elcsitult, állítása szerint azért, mert sértette az önérzetét, hogy nem foglalkoztak vele a rendőrök, miután betört egy ablakot a közeli sportcsarnokon. Úgy hitte, ha nekimegy a rendőrautónak, börtönbe kerülhet. A számítása nem jött be, az ügyészség pénzbírság kiszabását kezdeményezte.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér