Nagyot nőtt az oltásellenes Facebook- és Instagram-oldalak követőnek száma a koronavírus idején

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A BuzzFeed News ausztráliai oltásellenes közösségimédia-oldalakat figyelő elemzése szerint a koronavírus-járvány idején jelentőseb megnőtt a ilyen véleményvezérek és oldalak követőinek tábora. A 36 legnagyobb ausztrál oltásellenes oldal adataiból kiderült, hogy az oltásellenesek többet is posztoltak a koronavírus idején, mint korábban, és nő az interakciók száma is, igaz, ezek közül nem mind támogató, vannak olyanok is, akik vitába szállnak az oltásellenes nézetekkel.

Az elemzés kiemeli Taylor Winterstein oltásellenes véleményvezér egyik posztját is, ami különösen sok emberhez jutott el, ebben a nő arról írt, hogy a koronavírus csak ürügy arra, hogy később a védőoltás ürügyén a világon mindenkit beolthassanak, és kötelezővé tegyék a védőoltásokat azokban az országokban is, amik egyelőre nem jutottak el idáig.

A Facebook és a Google már hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy igyekeznek eltávolítani a koronavírussal kapcsolatos álhíreket és hamis információkat a felületeikről, tágabb értelemben azonban nem olyan könnyű eldönteni, pontosan milyen posztok esnek ebbe a kategóriába, főleg most, amikor a tudományos szféra is rengeteg ellenőrizetlen kutatási eredményt publikál annak érdekében, hogy minél gyorsabban szerezhessünk ismereteket a koronavírusról.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér