Robotkutya tereli a nyájat Új-Zélandon

TECH
2020 május 20., 17:42

Azt egy ideje már lehet hallani, hogy a robotok szép lassan egyre több munkakörből fogják kiszorítani az élő munkaerőt, csak eddig leginkább az emberekről esett szó. Pedig nem csak minket érint a technológiai változás: az új-zélandi robotikai vállalat, a Rocos tette közzé azt a videót, melyen azt mutatják be, hogy a Boston Dynamics-féle hírhedt/híres robotot hogyan lehet befogni mezőgazdasági munkákra is.

link Forrás

A Rocos és a Boston Dynamics együttműködésének épp az a lcélja, hogy kiderítsék, hogyan lehet alkalmazni a kutyákra hajazó, Spot névre keresztelt robotokat a gazdaságokban. A kísérlet során a robotok többek között a terméseket ellenőrzik, illetve egy nyáj terelgetésével is próbálkoznak.

A fejlesztésektől a vállalat vezetői azt várják, hogy a jövőben a gazdák otthonukban maradva is folyamatosan ellenőrizni tudják majd a gazdaság minden zugát.

Magyarországon már a robotok megérkezése nélkül is eléggé visszaszorult a nyájak és csordák őrzésére alkalmazott kutyák száma, pedig nagyszerű állatokról van szó. Róluk hosszabban ebben a tavalyi cikkünkben írtunk.