A Dunába borult a szlovák környezetvédelmi miniszter

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A töltésnek sodródott, és felborult egy meghibásodott csónak a Dunán Szlovákiában, Doborgaznál. A legénység, köztük Ján Budaj környezetvédelmi miniszter, a vízben végezte, írja a parameter.sk.

A miniszter éppen egy csónakból szemlélte, amint elkezdték mesterségesen feltölteni a Duna régi medrét, hogy szimulálják a Duna menti ártéri ligeterdők területén, a bősi vízerőmű megépítése előtt végbement természeti folyamatokat.

A sodrás azonban erősebb volt, mint gondolták, ráadásul a csónak motorja is bedöglött, így nekisodródtak a töltés partjának. Bár mindnyájan a vízbe borultak, senkinek sem esett baja, a miniszter azon viccelődött: kellemesen meleg a víz.

Címlapkép: Bős, 2011. június 16.: Teherhajó úszik ki a bősi vízerőmű zsilipkamrájából.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér