Áll a bál a Jobbik-frakcióban: Varga-Dammot kizárnák, Sneider nem enged

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hiába szólította fel mandátuma visszaadására a pártvezetés Varga-Damm Andreát, a képviselőnő úgy döntött, marad. A Jobbik vezetése azután veszett össze az országgyűlési képviselővel, hogy javaslatára megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt. Szerda este ultimátumot kapott, ha 24 óra alatt nem mond le, akkor kezdeményezik kizárását a frakcióból. Varga-Damm Facebook-bejegyzésben válaszolt, és kijelentette: nem követett el hibát.

„A keddi szavazási napon 21 javaslatról szavaztunk, amelyből 6 volt a nekem kiosztott téma. Négy javaslatnál nemet ajánlottam a frakciónak, kettőnél igent. Ezen a szavazási napon a Jobbik frakció négy alkalommal szavazott együtt a kormánypártokkal a frakcióvezetés döntése alapján”

– írta posztjában. A döntését, hogy nem engedelmeskedik, azután hozta, hogy 1200 Jobbik-tagtól kapott a folytatásra bíztató üzenetet. Bejelentésére a Jobbik elnöksége közleményben reagált, eképpen: 

„A Jobbik számára a választó szövetséges, akit nem lehet megalázni. Főleg nem egy országgyűlési képviselőnek. Aki ilyet tesz, azzal nem kívánunk közösséget vállalni.”

A frakcióban nem ez az egyetlen botrány: hétfőn jelentette be a Jobbik szóvivője, hogy a párt visszahívja 2014 óta betöltött parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást, helyére Balczó Zoltánt jelölik. Csütörtök délután Sneider közölte:

nem mond le. 

Hozzátette: reméli, hogy „a frakció elnöksége nem süllyed arra a szintre, hogy a házelnökkel kezdjen el kooperálni” eltávolítása érdekében. Kijelentette: „ha a frakció ki is zár soraiból, akkor sem lépek ki a pártból. Ezért a pártért, ezért a közösségért én már rengeteget dolgoztam, rengeteg áldozatot hoztam, rengeteg jogos és jogtalan támadást elviseltem”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér