Csütörtöktől újra fogadhat betegeket a tatabányai kórház

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdai levelelében részlegesen feloldotta a tatabányai Szent Borbála Kórházat érintő járványügyi zárlatot, közölte az intézmény. Így csütörtöktől újranyithatnak egyes osztályok, szakrendelések és diagnosztikai egységek. 

A kórházat április 28-án zárták be, mert túl sok orvos, ápoló és beteg fertőződött meg koronavírussal. Ennek a  kórháznak az alkalmazottja volt az egyetlen egészségügyi dolgozó is, aki Magyarországon eddig belehalt a vírusba. A betegek közül április végéig 58-ban mutatták ki a vírust, közülük négyen meghaltak.

A bezárást elrendelő határozat súlyos hibákat is említett, és bár a főigazgató szerint nem hibáztak, a 444-nek nyilatkozó dolgozók szerint volt néhány osztály, ahol nagyon hanyagul vették a védekezést. Szerintük és a város polgármestere szerint kevés volt a védőfelszerelés is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó