Három hurrikán erejével csapott le a szuperciklon, 24-en meghaltak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Sosem láttunk, hallottunk ilyesmit. Beleremegett a ház, az ablakok, a fák lángra kaptak odakint, vagy kidőltek. Azt hittük, meg fogunk halni.” 

Lecsapott a vihar Kelet-IndiáraFotó: STR/NurPhoto via AFP

Egy kolkatai (kalkuttai) taxisofőr írta le így az Amphan szuperciklon pusztítását, amely csütörtöki jelentések szerint 24 ember halálát okozta Indiában és Bangladesben. A vihar három hurrikán erősségével, 170 kilométer per órás széllökésekkel csapott le a félsziget sűrűn lakott, keleti partvidékére. 

Fotó: STR/NurPhoto via AFP

„Három válsággal szembesülünk: a koronavírussal, a hazatérő vendégmunkások tömegével és most a ciklonnal” - mondta Mamata Banerdzsi, az indiai Nyugat-Bengália állam vezető minisztere.

Nyugat-Bengáliában is pusztított az AmphanFotó: DIBYANGSHU SARKAR/AFP

Több várost elöntött a tenger, az AP beszámolója szerint a szél lekapta egy kolkatai iskola tetejét, több száz éves épületeket rongált meg, és a város jelentős részében áramszünetet okozott. Bangladesben legalább egymillió ember maradt áram nélkül, és a vihar a Szundarbansz vidékén élő közösségeket is teljesen elvágta a szárazföldtől. 

Fotó: STR/NurPhoto via AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér