Kovács Zoltán szerint a tranzitzónából elszállítottak "napokon belül felszívódnak"

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Ez a játék, amivel öt éve foglalkozunk, nyilvánvalóvá teszi, hogy a brüsszeli bevándorláspárti bürokrácia és a bíróságok együtt dolgozva, egyébként szorosan együtt dolgozva a Soros-szervezettekkel, minden lehetőséget keresnek arra, hogy rést üssenek azon pajzson, azon a kerítésen, amit Magyarország felhúzott," mondta a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a HírTV csütörtöki esti műsorában annak kapcsán, hogy a kormány bejelentette, az Európai Bíróság ítéletének megfelelően megszünteti a szerb-magyar határon működő tranzitzónákat.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz azzal a mintegy háromszáz emberrel, akiket befogadó állomásokra vittek a tranzitzónákból, Kovács Zoltán előbb elmondta, hogy az uniós szabályok szerint ezek nyílt táborok, majd kijelentette:

napokon belül felszívódnak majd az Európai Unióban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér