Kovács Zoltán szerint a tranzitzónából elszállítottak "napokon belül felszívódnak"

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

"Ez a játék, amivel öt éve foglalkozunk, nyilvánvalóvá teszi, hogy a brüsszeli bevándorláspárti bürokrácia és a bíróságok együtt dolgozva, egyébként szorosan együtt dolgozva a Soros-szervezettekkel, minden lehetőséget keresnek arra, hogy rést üssenek azon pajzson, azon a kerítésen, amit Magyarország felhúzott," mondta a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a HírTV csütörtöki esti műsorában annak kapcsán, hogy a kormány bejelentette, az Európai Bíróság ítéletének megfelelően megszünteti a szerb-magyar határon működő tranzitzónákat.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz azzal a mintegy háromszáz emberrel, akiket befogadó állomásokra vittek a tranzitzónákból, Kovács Zoltán előbb elmondta, hogy az uniós szabályok szerint ezek nyílt táborok, majd kijelentette:

napokon belül felszívódnak majd az Európai Unióban.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér