Rendőrség: Véletlenül sült el a fegyver, ami két kilométerrel arrébb megölt egy férfit a saját kertjében

bűnügy
2020 május 21., 06:32

„A nyomozás eddig adatai szerint az egyik fegyver csövében szabálytalanul benne maradt a töltény, a fegyver tulajdonosa ráadásul nem a szabályok szerinti semleges irányba fordította a puskája csövét. A puska elsült, a lövedék pedig szerencsétlen módon a település irányába süvített el, ahol a mezőhöz közeli első ház udvarán levő férfit találta lapockán” - mondta a Magyar Nemzetnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Fodor Rita az esetről, amiben egy vadász eltévedt golyója két kilométerrel arrébb megölt egy újfehértói férfit.

A férfi múlt pénteken lányával beszélgetett saját udvarán, amikor lapockán találta egy golyó. Kórházba vitték, de életét már nem tudták megmenteni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerint vizsgálják, hogy pontosan hol is adták a vétlen lövést, vadászok ugyanis véletlenül sem keveredhetnek lakóövezetbe, írja a Magyar Nemzet. A vadászat összes résztvevőjének lefoglalták a fegyverét, ballisztikai, fegyvermesteri, orvos- és vadgazdálkodási vizsgálat kezdődött.