Kadirov koronavírus gyanújával került kórházba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Said Tcarnaev/RIA Novosti

Ramzan Kadirov csecsen elnököt egy moszkvai kórházba szállították koronavírus gyanújával. Orosz hírügynökségi jelentések szerint Kadirov orvosi megfigyelés alatt van.

Kadirovot szerdán szállíthatták Moszkva egyik legjobb kórházába repülővel, miután influenza-szerű tünetei rosszabbra fordultak. Csecsen oldalról egyelőre hivatalosan senki sem erősítette meg a hírt.

Ahmed Dudajev, a csecsen állami tévé feje cáfolta a híreket, és azt írta az Instagramján: Kadirov ura a helyzetnek. Az év elején egyszer megtörtént, hogy egy orvosi eljárás miatt Kadirov rövid ideig átadta a hatalmat a csecsen kormányfőnek - most ilyesmit nem jelentettek be.

Az utóbbi időben a Guardian szerint kevés nyilvános szereplése volt, igaz vasárnap feltűnt egy erősen szerkesztett kormányzati koronavírus-videóban. Áprilisban Putyinnal közösen látogatott meg egy koronavírus-kórházat. 

Márciusban pedig még egyáltalán nem vette komolyan a helyzetet. „Az emberek álmatlanul hánykolódnak, mert egy betegség feltűnt Kínában... attól félnek, hogy ide is el fog jutni, és meg fognak halni. Nem kell sietni, úgyis meg fogsz halni. Ne próbálj azelőtt meghalni, hogy eljönne az időd” - mondta akkor. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér