Kadirov koronavírus gyanújával került kórházba

külföld
2020 május 22., 04:12
Said Tcarnaev/RIA Novosti
photo_camera Said Tcarnaev/RIA Novosti

Ramzan Kadirov csecsen elnököt egy moszkvai kórházba szállították koronavírus gyanújával. Orosz hírügynökségi jelentések szerint Kadirov orvosi megfigyelés alatt van.

Kadirovot szerdán szállíthatták Moszkva egyik legjobb kórházába repülővel, miután influenza-szerű tünetei rosszabbra fordultak. Csecsen oldalról egyelőre hivatalosan senki sem erősítette meg a hírt.

Ahmed Dudajev, a csecsen állami tévé feje cáfolta a híreket, és azt írta az Instagramján: Kadirov ura a helyzetnek. Az év elején egyszer megtörtént, hogy egy orvosi eljárás miatt Kadirov rövid ideig átadta a hatalmat a csecsen kormányfőnek - most ilyesmit nem jelentettek be.

Az utóbbi időben a Guardian szerint kevés nyilvános szereplése volt, igaz vasárnap feltűnt egy erősen szerkesztett kormányzati koronavírus-videóban. Áprilisban Putyinnal közösen látogatott meg egy koronavírus-kórházat.

Márciusban pedig még egyáltalán nem vette komolyan a helyzetet. „Az emberek álmatlanul hánykolódnak, mert egy betegség feltűnt Kínában... attól félnek, hogy ide is el fog jutni, és meg fognak halni. Nem kell sietni, úgyis meg fogsz halni. Ne próbálj azelőtt meghalni, hogy eljönne az időd” - mondta akkor. (Guardian)