Kéthetes karantén vár azokra, akik Nagy-Britanniába utaznak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Június 8-ától kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek - jelentette be pénteken a brit belügyminiszter. Priti Patel közölte, hogy a rendelkezés megsértőinek ezer font (390 ezer forint) pénzbírságot kell fizetniük, írja a BBC

Fotó: ANDREW PARSONS/AFP

Mindenkinek, aki az országba érkezik, igazolnia kell, hogy hol fog tartózkodni, tette hozzá Patel. A belügyminiszter közölte azt is, hogy ha szükséges, tovább fogják szigorítani a büntetés mértékét. 

A karantén betartását véletlenszerű ellenőrzésekkel fogják megfigyelni, azok a külföldiek pedig, akik nem hajlandóak együttműködni, kitoloncolásra számíthatnak.A szabályokat háromhetente fogják felülvizsgálni. 

Patel elmondta azt is, hogy a kormány szorosan együttműködött a gazdasági szereplőkkel, és ennek fényében lesznek azért kivételek: aki Írországból érkezik például, arra nem fognak vonatkozni a korlátozások. 

A karantén nem fog vonatkozni a fuvarozókra sem, ahogy a gyümölcsszedőkre sem, ha ott laknak majd, ahol a munkájukat is végzik. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér