Kéthetes karantén vár azokra, akik Nagy-Britanniába utaznak

külföld
2020 május 22., 16:29

Június 8-ától kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek - jelentette be pénteken a brit belügyminiszter. Priti Patel közölte, hogy a rendelkezés megsértőinek ezer font (390 ezer forint) pénzbírságot kell fizetniük, írja a BBC.

photo_camera Fotó: ANDREW PARSONS/AFP

Mindenkinek, aki az országba érkezik, igazolnia kell, hogy hol fog tartózkodni, tette hozzá Patel. A belügyminiszter közölte azt is, hogy ha szükséges, tovább fogják szigorítani a büntetés mértékét.

A karantén betartását véletlenszerű ellenőrzésekkel fogják megfigyelni, azok a külföldiek pedig, akik nem hajlandóak együttműködni, kitoloncolásra számíthatnak.A szabályokat háromhetente fogják felülvizsgálni.

Patel elmondta azt is, hogy a kormány szorosan együttműködött a gazdasági szereplőkkel, és ennek fényében lesznek azért kivételek: aki Írországból érkezik például, arra nem fognak vonatkozni a korlátozások.

A karantén nem fog vonatkozni a fuvarozókra sem, ahogy a gyümölcsszedőkre sem, ha ott laknak majd, ahol a munkájukat is végzik.