Egy csók miatt tartóztatták le teheráni parkourost

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A teheráni kiberrendőrség "vulgáris tettek" miatt letartózta Irán egyik legnépszerűbb parkourosát, Alireza Japalaghyt, írja a BBC. A férfit azután vitték el, hogy Instagramján és Youtube-csatornáján a múlt héten több olyan videót is megosztott, amin társával háztetőkön csókolóznak. A teheráni rendőrfőnök, Hossein Rahimi szerint a sportolót azért vették őrizetbe, mert megszegte a saríát, illetve a társadalom számára nem elfogadott az, amit tett. Társát is őrizetbe vették, mert a videókon nem az iráni női öltözködési szabályoknak megfelelően látható.

Japalaghy testvére az AFP-nek elmondta, hogy mielőtt testvérét elvitték, gyanús fenyegető telefonokat kapott. Ismeretlenek azt akarták elérni, hogy önként adja fel magát a rendőrségen. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér