Hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentette a Budapest-Belgrád vasút felújítását Szél Bernadett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Feljelentést tettem a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítási beruházása kapcsán hűtlen kezelés gyanújával. A kihallgatásra készen állok, a nyomozati anyagokba betekintést fogok kérni," jelentette be szombati közleményében Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. Hozzátette: "már bőven fizetjük a Fidesz és a Kínai Kommunista Párt nászajándékát," idén 143 milliárd forintot szán a projektre a kormány. Szerinte miközben a Fidesz állandóan a nemzeti szuverenitás fontosságáról beszél, a most elfogadott törvényjavaslat szerint 

"csak "A Kínai Népköztársaság Kormányának álláspontját beszerezve" dönthet a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás iratainak nyilvánosságáról."

"Nem ismerhetjük meg a kínai hitel kondícióit, a beruházás indokoltságát, a megtérülés kilátásait. Fizethetünk, de nem kérdezhetünk," írja. Szél szerint a most tudható adatok alapján a magyar állam legdrágább vasúti felújításáról van szó, ami belátható időn belül nem térül meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér