Az egyik rendőr megsérült, amikor megpróbálták elkapni a férfit, akit végül egy pizzafutár állított meg

Kiadott a rendőrség egy közleményt az Andrássy út-Bajcsy-kereszteződésében szombaton történt akcióval kapcsolatban, amikor egy kék Suzuki sofőrje ezután megpróbálta elütni az őt félreállító járőröket. Végül a férfi nem tudott elmenekülni, mert egy pizzafutár beállt elé. 

A BRFK tájékoztatása szerint a férfit azért akarták intézkedés alá vonni, mert korábban egy piros lámpánál láthatóan zavartan viselkedett, illetve becsmérlő kifejezéseket tett. 

A suzukis azért, hogy a rendőri intézkedés alól kivonja magát, hátramenetben megpróbálta elütni az egyik intézkedő járőrt, majd előremenetbe kapcsolt és menekülni próbált. A másik rendőr ekkor a jármű elé állva próbálta ezt megakadályozni, de a sofőr őt is megkísérelte elütni.  

Ezután a járőrök a szolgálati autóval a menekülő autós után indultak, de a férfi hátramenetbe kapcsolt és a rendőrautónak nekitolatott, majd ismét menekülni akart. A sofőrt a menekülésben végül egy motorkerékpáros akadályozta meg úgy, hogy a motorkerékpárral az autó elé állt.

A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során az egyik járőr a jobb könyökén megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentéssel él az illetékes ügyészség felé.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó