Egy hónapra letartóztatták a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottjait

bűnügy
2020 május 24., 10:54

A bíróság egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, és az egyikük két embert halálra késelt.

A Fővárosi Főügyészség közölte: az V. kerületi Deák Ferenc téren hajnali 3:30 körül két, fiatalokból álló társaság verekedett össze, amikor egy 18 éves férfi a nála lévő késsel két sértettet (egy 16 és egy 21 évest) megszúrt, akik a földre estek, és a helyszínen meghaltak.

A közlemény szerint a BRFK perceken belül azonosította és elfogta a 3 férfit, akik közül a kést használót több emberen elkövetett emberölés bűntette, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként és előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatására.

A letartóztatást a Fővárosi Főügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte. Az egyik sértett bántalmazásával gyanúsított férfi esetében a döntés végleges, a másik két terheltnél fellebbezések miatt még nem végleges.

A gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián menekülése közben eldobta a kést, a rendőrök egy autó alatt később megtalálták. A fiút a Nyugatinál fogták el, alig 10 perccel a bejelentés után. Két, 19 éves társa közül az egyik többször is megrúgta az egyik földön fekvő fiatalt, a másik támogatólag volt jelen. A 24.hu szombaton azt írta, a 18 éves Cs. Krisztián írásban ismerte be a bűnösségét, és a két, szintén őrizetben lévő társa J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatásán. (MTI)