Kásler szerződéskötési korlátozást rendelt el a kórházaknál

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában álló egészségügyi intézmények számára, közölte szombaton az Emmi. 

Vagyis a kórházak csak abban az esetben köthetnek új szerződést magántulajdonban lévő gazdasági társasággal, egyéni vállalkozóval, vagy magánszeméllyel, ha azt szakmailag kellően megindokolják, és a kérelmet az EMMI háttérintézményén, az ÁEEK-n keresztül jóváhagyásra felterjesztik az Operatív Törzs vezetőjéhez, vagyis Pintér Sándorhoz és Kásler Miklóshoz.

Az Operatív Törzs véleménye alapján pedig végül Kásler dönt az adott kérdésben. A közlemény szerint az intézkedés legfőbb célja a betegellátás biztonságának fenntartása, hogy a mostani járványkészültségben a kórházi rendszert ne terheljék hosszútávú szerződések.

Az EMMI vezetőjének ez a rendelkezése a napi ellátásban nem okoz időkésedelmet, nem érinti a munkaszerződéses dolgozókat, és egybevág a kormány azon szándékával, hogy megakadályozza a kórházak újbóli eladósodását” - írta a minisztérium.

A rendelkezés nem érinti a már megkötött, hatályos szerződéseket sem, azok alapján a teljesítések továbbra is biztosítottak.