Lemondatnák a brit miniszterelnök főtanácsadóját, amiért meglógott a karanténból

Vasárnap már a kormányzó Konzervatív Pártból is voltak olyan képviselők, akik Boris Johnson főtanácsadójának lemondását követelik, miután kiderült, hogy Dominic Cummings annak ellenére utazott 400 kilométert északra, hogy közben házi karanténban kellett volna ülnie. 

Cummings március végén utazott a feleségével Durhambe, miközben a nő már mutatta a koronavírus tüneteit. A miniszterelnöki iroda szerint az utazásra azért volt szükség, hogy gondoskodjanak a 4 éves gyerekük elhelyezéséről.  

Dominic CummingsFotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Az Observer és a Sunday Mirror  pedig egy másik kiruccanásról is beszámoltak április közepéről. Ezt a Downing Street tagadta.  (Reuters/BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó