Nem derül ki a kormány rendeletéből, mikor nyílhatnak meg a fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító intézmények

Bár péntek este megjelent a kormány rendelete az iskolák 2020. júniusi működéséről, és vasárnap a köznevelésért felelős államtitkár is elmondta, hogy mikortól lesznek látogathatók a bölcsődék és az óvodák, azonban az nem derült ki, mi lesz a fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító intézményekkel. 

Így az érintettek a  gondozói vagy nevelői nehezen tudják megtervezni hogyan és mikor tudnak visszatérni a munkahelyeikre. Ezért az LMP arra kéri a kormányzatot, hogy ne feledkezzenek el a fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító intézményekről, és amint lehet, közöljék a nyitás tervezett időpontját, hogy az érintettek fel tudjanak készülni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó