Tárgyalni kezdi a bíróság Benjámín Netanjáhú korrupciós ügyét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap kezdődik a jeruzsálemi bíróságon Benjámín Netanjáhú korrupciós ügyének tárgyalása, így ő a legelső hivatalban lévő izraeli miniszterelnök, aki ellen eljárást folytatna. Netanjáhú ellen novemberben emeltek vádat csalás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt. A vád szerint szívességekért cserébe milliárdosoktól fogadott el ajándékokat, valamint szabályozási előnyöket ígért egy lapnak, ha pozitívabban ír róla.

Fotó: RONEN ZVULUN/AFP

A bíróság szerdán nem engedélyezte, hogy távol maradjon a tárgyalástól. Netanjáhú ugyanakkor tagadja a vádakat, és az eljárást baloldali boszorkányüldözésnek minősítette. Az eljárás miatt még nem kell lemondania, és azt mondta, a tárgyalás nem fogja befolyásolni a hivatalát. (Reuters

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó