1600 kilomtétert tett meg 9,5 nap alatt, de két hónapja nem jut haza

ÉLET
2020 május 25., 06:49

Több mint két hónapja nem tud hazajutni Alaszkából az idei Iditarod, a világ legkeményebb kutyaszánversenyének norvég győztese. A 47 éves Thomas Waerner idén március 17-én ért célba, miután mindössze 9,5 nap alatt teljesítette a verseny 1600 kilométeres távját.

Az államot a koronavírusjárvány miatt elrendett utazási korlátozások miatt nem tudja elhagyni. "Nagyon szeretem Alaszkát. Tényleg álmaim helye, de otthon vár a családom" . mondta Waerner, akit felesége és öt gyermeke mellett 35 szánhúzókutyája is hazavárja.

Június elején megoldódhat a kálváriája. Egy alaszkai légitársaság, a fairbanksi Everts Air Cargo ugyanis éppen a norvégiai Sola légitörténeti múzeumának adományozza egyik DC-6-os repülőgépét, ami saját szárnyán repül majd Norvégiába. Waerner pedig felkéredzkedett a gépre. "Gyakorlatilag stoppolni fogunk. Hatalmas szerencsénk van" - mesélte.

A hajtó megjegyezte, hogy miután hazaért, valószínűleg az "igen, drágám" lesz a válasza mindenre, tekintettel arra, hogy a felesége most egyedül gondoskodik a 35 kutyáról és a gyerekekről, miközben állatorvosként dolgozik. (Via MTI)