Autópályán tüntettek a szlovák konditermesek, mert továbbra sem nyithatnak ki

Hétfő reggel fél7-re szervezett útlezárásos tüntetést a D1-es autópálya egyik pozsonyi csomópontjához szlovák konditerem-tulajdonosok egy csoportja, amiért  járvány utáni enyhítések negyedik körében sem nyithattak még ki - írja a paraméter.sk.

A tüntetés előtt megszólalt a kérdésben Igor Matovič kormányfő is: arra szólította fel a kondisokat, hogy ne tüntessenek, mert az útblokád azokat bünteti, akiknek nincsen semmi közük az ügyhöz.

Hétfő reggel hétkor a teremtulajdonosok már gyülekeztek a Pozsonyhoz vezető autópályán, de útblokádot még nem állítottak fel. Matovič elmondta, hogy amennyiben megtennék, törvénymódosítást kezdeményez, hogy az ilyesmi bűncselekménynek minősüljön.

A reggeli órákban végül a konditerem-tulajdonosok és támogatóik végül úgy döntöttek, hogy nem blokkolják teljesen a fővárosba való bejutást, csak lassítják, és három sávban 30-40 km/órás sebességgel kezdtek haladni a D1-esen - számolt be róla a Nový Čas.

Matovič miniszterelnök korábban azzal indokolta a konditermek nyitásának halasztását, hogy nincs szakértői egyetértés ennek biztonságosságáról.  Felvetette, hogy amennyiben a termek zárva maradnak, konditerem-élénkítési programot indít, amelynek lényege, hogy a 40 felettiek kondibérletét az állam állja majd.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér