Elon Musk és Grimes átnevezték a gyereküket: X Æ A-12 helyett ezentúl X Æ A-Xii lesz a neve

A nagyon gazdag techvállalkozó, Elon Musk és az énekesnő Grimes úgy döntött, hogy megváltoztatják frissen született gyermekük nevét. Az eredetileg X Æ A-12 névre keresztelt gyerek új neve X Æ A-Xii lesz inkább, azaz olyan nagy változás nem történt, csak a számokat cserélték le római számokra.

Fotó: ROBYN BECK/AFP

A névváltoztatást Grimes jelentette be Twitteren, de nem nagyon fűzött hozzá magyarázatot, később azonban egy kérdezőnek elismerte, hogy így a név összhangban lesz a kaliforniai törvényekkel, melyek szerint számot nem lehet a névbe írni. A római számokkal jobban is néz ki amúgy, tette még hozzá. 

Mint a Guardian írja, Musk és Grimes már az eredeti névválasztással is nagy érdeklődést váltott ki, a pár különféle felületeken különféle magyarázatokat adott az egyes karakterekre, és Musk egyszer arról beszélt, hogy a név főleg Grimestól ered. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér