Koronaszorongó férfi dobált meg egy szolgálatban lévő mentőautót a XIII. kerületben

Nehéz lelkiállapotokat produkál a világjárvány okozta létbizonytalanság: egy 28 éves budapesti férfi ellen emelt vádat az V. és XIII. kerületi ügyészség, aki részegen egy szoláglatban lévő mentőegységet akart kérdőre vonni:

Meddig tart még a járvány?

Majd amikor nem kapott választ, sőt, az épp egy koronavírusos esethez induló mentőautó meg sem állt a kérésére, hangosan ordibálva, trágár szavakkal szidalmazni kezdte a mentőszolgálatot, és egy műanyag üdítős palackot dobott a mentőkocsi jobb oldali tolóajtajának.

A férfi ezután futva elmenekült a helyszínről, a rendőrség azonban azonosította, és garázdaság bűncselekmény gyanúsítottjaként hallgatta ki.

Az ügyészség is ezzel vádolja a férfit, és indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki – végrehajtásában felfüggesztett – fogházbüntetést vele szemben - közölte hétfőn az ügyészség sajtóosztálya.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér