Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Koronaszorongó férfi dobált meg egy szolgálatban lévő mentőautót a XIII. kerületben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Nehéz lelkiállapotokat produkál a világjárvány okozta létbizonytalanság: egy 28 éves budapesti férfi ellen emelt vádat az V. és XIII. kerületi ügyészség, aki részegen egy szoláglatban lévő mentőegységet akart kérdőre vonni:

Meddig tart még a járvány?

Majd amikor nem kapott választ, sőt, az épp egy koronavírusos esethez induló mentőautó meg sem állt a kérésére, hangosan ordibálva, trágár szavakkal szidalmazni kezdte a mentőszolgálatot, és egy műanyag üdítős palackot dobott a mentőkocsi jobb oldali tolóajtajának.

A férfi ezután futva elmenekült a helyszínről, a rendőrség azonban azonosította, és garázdaság bűncselekmény gyanúsítottjaként hallgatta ki.

Az ügyészség is ezzel vádolja a férfit, és indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki – végrehajtásában felfüggesztett – fogházbüntetést vele szemben - közölte hétfőn az ügyészség sajtóosztálya.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.