Profi gamert ültetett be maga helyett a Forma E pilóta az online futamra

Megbüntették a Forma E sorozatban szereplő Daniel Abtot, mivel saját maga helyett egy profi játékost ültetett egy online versenybe.

A 27 éves pilótát arra kötelezték, hogy 8900 fontot (közel 3,5 millió forint) ajánljon fel jótékony célra, emellett természetesen diszkvalifikálták is.

Abtot Lorenz Horzing helyettesítette a szombati futamon, amelyen a harmadik helyen végzett a brit Oliver Rowland és a korábbi Forma-1-es pilóta, Stoffel Vandoorne mögött.

"Nem vettem annyira komolyan a dolgot, mint kellett volna. Nagyon sajnálom, főként azért, mert tudom, hogy a Forma E mennyi munkát tett ebbe a projektbe" - idézte a BBC honlapja a vétkest. 

A beszámolók szerint Abt a saját korábbi eredményeihez képest túl gyorsan gyorsult a versenyen, majd a Forma E vezetősége az IP-címeket vizsgálva derítette ki, hogy csalás lehet a háttérben. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér