Trump megtiltotta a beutazást a Brazíliából érkezőknek

Immár Brazília a világ második, koronavírussal leginkább fertőzött országa, az aktuális - vasárnapi - adatok szerint az igazolt fertőzöttek száma már meghaladja a 363 ezret, és az új fertőzöttek napi száma még mindig emelkedőben van. Ezek alapján a WHO is azt mondja, aktuálisan ott - és Oroszországban - a legsúlyosabb a járványhelyzet. Erre tekintettel Donald Trump vasárnap beutazási tilalmat jelentett be a Brazíliából érkezőkre.

Trump a brazil elnöktől, Jair Bolsonarótól kapott focimezével.Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Kayleigh McEnany elnöki szóvivő szerint Trump intézkedése segít megelőzni további fertőzések behurcolását az Egyesült Államokba, ahol ezidáig a vasárnapi adatok szerint már 1643238 igazolt fertőzést regisztráltak, és ahol a járvány halálos áldozatainak száma már meghaladta a 97 ezret.

Donald Trump korábban már megtiltotta a beutazást a Kínából érkezők számára. Az amerikai elnök március közepén harminc napra rendelt el beutazási tilalmat a schengeni övezetből, Nagy Britanniából és Írországból érkezőkkel szemben, majd ezt áprilisban meghosszabbította, és közölte, hogy a tilalom mindaddig érvényben marad, amíg a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országokban jobbra nem fordul a helyzet. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér