Trump megtiltotta a beutazást a Brazíliából érkezőknek

külföld
2020 május 25., 04:27

Immár Brazília a világ második, koronavírussal leginkább fertőzött országa, az aktuális - vasárnapi - adatok szerint az igazolt fertőzöttek száma már meghaladja a 363 ezret, és az új fertőzöttek napi száma még mindig emelkedőben van. Ezek alapján a WHO is azt mondja, aktuálisan ott - és Oroszországban - a legsúlyosabb a járványhelyzet. Erre tekintettel Donald Trump vasárnap beutazási tilalmat jelentett be a Brazíliából érkezőkre.

Trump a brazil elnöktől, Jair Bolsonarótól kapott focimezével.
photo_camera Trump a brazil elnöktől, Jair Bolsonarótól kapott focimezével. Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Kayleigh McEnany elnöki szóvivő szerint Trump intézkedése segít megelőzni további fertőzések behurcolását az Egyesült Államokba, ahol ezidáig a vasárnapi adatok szerint már 1643238 igazolt fertőzést regisztráltak, és ahol a járvány halálos áldozatainak száma már meghaladta a 97 ezret.

Donald Trump korábban már megtiltotta a beutazást a Kínából érkezők számára. Az amerikai elnök március közepén harminc napra rendelt el beutazási tilalmat a schengeni övezetből, Nagy Britanniából és Írországból érkezőkkel szemben, majd ezt áprilisban meghosszabbította, és közölte, hogy a tilalom mindaddig érvényben marad, amíg a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országokban jobbra nem fordul a helyzet. (Via MTI)