Virtuális Békemenetet szervez a CÖF

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A CÖF honlapján jelent meg egy felhívás, melyben arra kérik szimpatizánsaikat, hogy egy „virtuális Békemenetként” vegyenek részt a fővárosi önkormányzat által keddre szervezett online fogadóórán, melynek a Városligetre vonatkozó építési szabályok módosítása lesz a témája. 

Mint a hvg.hu írja, a fővárosi közgyűlés hónapokkal ezelőtt arról döntött, hogy a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) tervezett módosításának elfogadásáig változtatási tilalmat rendelnek el a Városligetre. Közben azonban a parlament fideszes többsége megszavazta a Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvényt, melynek egyik eleme épp eltörölte a Városligetre kivetett változtatási tilalmat. 

Ugyanakkor Karácsony Gergely főpolgármester a szavazás után arról beszélt, hogy hamarosan elfogadja a főváros a Városliget új építési szabályzatát, és utána nem lehet már új épületeket építeni a parkba. 

A CÖF szerint a főváros új vezetésének döntése „a nyugati világ legjelentősebb kulturális fejlesztését magába foglaló beruházás folytatásának ellehetetlenítését jelenti”. Épp ezért arra kérik a követőiket, hogy kedden 16 órától minél többen vegyenek részt a főváros online fogadóóráján 

„hogy közösen figyelhessük az ott elhangzottakat, s hogy minél szélesebb körben legyünk tájékozottak arról, hogy milyen eszközökkel próbálják „megfúrni” az Orbán kormány 7 éves munkájának eredményét, s elvenni mindnyájunk reményét nemzeti vagyonunk gyarapodásától. Mostanában a járványhelyzet miatt nincs lehetőség Békemenet megtartására, ezért kérjük, tekintsenek a holnapi online lakossági fórumra úgy, mint egy virtuális Békemenetre az eredeti Liget Projekt megmentése érdekében”. 

Arról, hogy hogyan nyeli a közpénzmilliárdokat évek óta a Liget-projekt, nemrég a Partizán készített egy videót, érdemes megnézni: