Egy államtitkár mondott le Boris Johnson tanácsadójának botránya miatt

Douglas Ross a miniszterelnök társaságában.Fotó: Daniel Leal-Olivas/AFP

Megvan az első lemondás Boris Johnson főtanácsadója,  Dominic Cummings botránya miatt  - de nem Cummings mondott le, hanem Douglas Ross, a kormány Skóciáért felelős államtitkára.

Az ügy lényege, hogy kiderült, Cummings a járvány elleni előírásokat megszegve autózott 400 kilométert családjával együtt, miközben a kormány mindenkit arra szólított fel, hogy maradjon otthon. Ebből akkora botrány lett, hogy a nyilvánosság elé szinte sosem lépő Cummingsnak hétfőn sajtótájékoztatót kellett tartania az ügyről, de nemhogy nem mondott le, de bocsánatot sem akart kérni. Egyelőre Boris Johnson is kiáll mellette - a legnagyobb befolyású háttéremberéről van szó.

Douglas Ross keddi felmondólevelében azt írta: 

„Vannak olyan a választókerületemben, akik nem tudtak elbúcsúzni szeretteiktől, akik nem tudtak együtt gyászolni, akik nem látogatták meg a beteg rokonaikat, mert követték a kormányzati előírásokat. Nem tudom nekik azt mondani, hogy ők tették rosszul, és a kormányzati tanácsadó cselekedett helyesen.” (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó