J. K. Rowling a Harry Potter óta először jelentkezik új gyerektörténettel

J. K. Rowling bejelentette, hogy a Harry Potter-sorozat óta először jelentkezik új, gyerekeknek szóló történettel. (Felnőtteknek szánt regénye már jelent meg azóta.) A The Ickabog című tündérmesét a neten teszi közzé ingyen, naponta adagolva az új részeket mától július 10-ig.

A történetet több mint egy évtizeddel ezelőtt írta a gyerekeinek, és a Harry Potter utolsó, 7. része után akarta kiadni 2007-ben (említette is a Time magazinnak), de inkább szünetet tartott. A világjárvány alatt viszont úgy döntött, leporolja a projektet.

J. K. Rowling 2011. július 7-én Londonban.Fotó: Carl Court/AFP

A szerző szerint a történet az igazságról és a hatalommal való visszaélésről szól, van benne egy Bertram és egy Fred király nevű karakter is, és úgy van megírva, hogy hangosan olvassák fel. A célközönség a 7 és 9 év közötti gyerekek. Novemberben könyvként is megjelenik Angliában, a bevételeket a világjárvány által sújtott emberek segítésére fordítják. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér