Káromkodva, ordítozva üldözték ki a maszkosok a maszk nélkül vásárló nőt a Staten Island-i szupermarketből

ÉLET
2020 május 26., 10:06

Rengetegen kommentelik Amerikában azt a most publikált, de igazából 2 héttel ezelőtt készült videót, amin az látható, amint egy Staten Island-i (ez New York legkevésbé ismert kerülete, ahol még metró sem jár) ShopRite szupermarket vásárlóközönsége szó szerint kikerget a boltból egy nőt, aki nem visel maszkot. Közben persze válogatott szitkokat és átkokat zúdítanak rá.

link Forrás

A New York-i előírások szerint a boltokban kötelező elfedni az orrot és a szájat. A ShopRite szóvivője az esetet azzal kommentálta, hogy a bolt alkalmazottai arról a hatóságokat is értesítették. Egyben arra kérte a vevőiket, hogy ha maszk nélküli vásárlót látnak, az eladóknak szóljanak és ne vegyék saját kezükbe a dolgot.

Staten Island New York messze legkisebb lakosságú, nem egészen félmilliós, közben nagy területű, elég szegény és elszigetelt városrésze. Ez a hagyományosan demokrata-liberális város egyetlen jobbos környéke, ahol legutóbb 56 százaléknál többen szavaztak Trumpra. Egyben Staten Islandet sújtotta eddig a legkeményebben a járvány lakosságarányosan.

(via CBS News)