Káromkodva, ordítozva üldözték ki a maszkosok a maszk nélkül vásárló nőt a Staten Island-i szupermarketből

Rengetegen kommentelik Amerikában azt a most publikált, de igazából 2 héttel ezelőtt készült videót, amin az látható, amint egy Staten Island-i (ez New York legkevésbé ismert kerülete, ahol még metró sem jár) ShopRite szupermarket vásárlóközönsége szó szerint kikerget a boltból egy nőt, aki nem visel maszkot. Közben persze válogatott szitkokat és átkokat zúdítanak rá.

A New York-i előírások szerint a boltokban kötelező elfedni az orrot és a szájat. A ShopRite szóvivője az esetet azzal kommentálta, hogy a bolt alkalmazottai arról a hatóságokat is értesítették. Egyben arra kérte a vevőiket, hogy ha maszk nélküli vásárlót látnak, az eladóknak szóljanak és ne vegyék saját kezükbe a dolgot. 

Staten Island New York messze legkisebb lakosságú, nem egészen félmilliós, közben nagy területű, elég szegény és elszigetelt városrésze. Ez a hagyományosan demokrata-liberális város egyetlen jobbos környéke, ahol legutóbb 56 százaléknál többen szavaztak Trumpra. Egyben Staten Islandet sújtotta eddig a legkeményebben a járvány lakosságarányosan.

(via CBS News)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér