750 kilós kacagójancsi-szobrot faragott egy férfi Ausztráliában

ÁLLAT
2020 május 27., 09:58
comments 9

Hihetetlen dolgokra képes az ember, ha van ideje.

Például egy 750 kilogrammos, 4,5 méter magas, 8,5 méter hosszú, 2,5 méter széles faragott kacagójancsi-szobor elkészítésére.

Rendben, a férfi, aki az alábbi videón látható teremtményt alkotta, már karácsonykor nekikezdett a szobor építésének, de állítása szerint a járvány miatt beköszöntő karanténnak köszönhetően fejezhette be,

ráadásul mozgó-hangzó szoborrá továbbfejlesztve.

link Forrás

A jellegzetes, nevetésre emlékeztető hangjáról elnevezett madárfaj gigantikus szobrát kifaragó Farvardin Daliri, akit a Guardian cikke akadémikusnak és művésznek is nevez egyszerre, a Townsville multikulturális fesztiválra készítette a szobrot.

Előtte azonban elvitte egy próbakörre lakóhelye, Brisbane utcáin, hogy biztosra menjen, működik-e a szerkezet, ami a csőr két felét mozgatja és a kacagójancsi hangját harsogja menet közben.

Mint olyasvalaki, aki egy óriás koala és más állatok szobrának kifaragásán is túl van már, nem is gondolta, hogy ez majd a sajtót is érdekelni fogja. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.