A Côte d'Azur partjainál a tenger már tele van eldobható gumikesztyűkkel és maszkokkal

Az eldobható műanyag gumikesztyűk és az egyszerű sebészi maszkok a koronavírus-járvány elleni védekezés legfontosabb eszközei, de a nap végén nem lesz belőlük más, mint szimpla műanyagszemét.

És egy részük a jelek szerint a felelőtlen emberiség kedvenc műanyagszemét-tároló helyére,

a tengerbe kerül.

Egy francia környezetvédő szervezet, az Opération mer propre (Tiszta tenger hadművelet) videója bizonyítja ezt, amit legújabb tengeralatti szemétszedő akciójuk során készítettek a francia riviéra partjai közelében.

A videón jól látszik, hogy a szemétszedő akció résztvevői több műanyag gumikesztyűt és maszkot találtak a tengerfenéken. Utóbbiról a felvétel készítői azt írják, 400 év is eltelhet, mire egy darab teljesen lebomlik. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér