Szijjártó Pétert a Honvéd vendégeként engedték be a zárt kapus meccsre

futball
2020 május 27., 16:59

Szijjártó Péter kedden posztolt egy képet arról, ahogy két gyerekkel és Dzsudzsák Balázzsal nézi a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóját a Honvéd és az MTK között, ami egyébként a járványhelyzet miatt zárt kapus volt. Így nem volt világos, Szijjártó mit keresett a meccsen, a Jobbik egyenesen lemondásra szólította fel a minisztert.

photo_camera Szijjártó Péter és Dzsudzsák Balázs Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Pedig az MLSZ szabályzata szerint a zárt kapus mérkőzésekre csak az elengedhetetlenül szükséges személyek és ők is csak minimális létszámban engedhetőek be a stadionba, a csapatok közvetlen közelébe. A nézőtéri zónába a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be.

Az RTL Híradójának azt mondta, hogy a zárt kapus mérkőzések szabályai szerint a résztvevő klubok korlátozott számban hívhatnak vendégeket a mérkőzésre. Őt pedig a Honvéd hívta meg a családjával és egy barátjával együtt. Az utóbbi Dzsudzsák Balázs. Egyébként a múlt szombati kupameccset is a helyszínen nézte, akkor az MTK vendégeként.

Ahogy arról korábban írtunk a Budapest Honvéd új ügyvezetője az a Kun Gábor, aki korábban Szijjártó futsalos csapattársa volt, majd a külügyminisztérium által létrehozott Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese lett.