Zavargások törtek ki Minneapolisban és kirúgtak négy rendőrt egy megbilincselt fekete férfi megfojtása miatt

Százak gyűltek össze abban a minneapolisi kereszteződésben, ahol a 46 éves, megbilincselt George Floydot kegyetlen módon megölte egy rendőr. A tömeg rendőrautókra támadt, legraffitizték azt a rendőrörsöt, ahonnan az akcióban részt vevő négy rendőr elindult, a rendőrség pedig könnygázt és gumilövedékeket is bevetett ellenük. 

A város polgámestere közben bejelentette, hogy azonnali hatállyal kirúgták azt a négy rendőrt, akiknek az ügyben belső vizsgálat és nyomozás is indult.

Fotó: Twitter

A zsarukat termékhamisítás gyanúja miatt hívták ki egy autóhoz. Az akcióról készült közlemény szerint Floydot a kocsi tetején ülve találták, azt gyanítva, hogy valamilyen hatás alatt áll és a férfi kezdetben fizikailag ellállt a rendőri intézkedésnek. 

De fegyvere nem volt, és már hátrabilincselt kézzel, arccal lefelé feküdt a földön, amikor az egyik rendőr rátérdelt a nyakára és legalább öt percen keresztül úgy maradt. Annak ellenére, hogy a férfi jó párszor elmondta neki, hogy nem kap levegőt és kérlelte, hogy hagyja abba. Csakúgy, mint az akció miatt összegyűlő járókelők. Mindez az eseményről készült, széles körben terjedő videón is látható és hallható. 

De a rendőr addig térdelt a férfi nyakán, míg az mozdulatlanná nem vált. A halálát később, a kórházban állapították meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó