Lackner Csaba azt állítja, hogy hiteleknek, öröklésnek és családi segítségnek köszönheti a vagyonát

POLITIKA
2020 május 28., 12:12

A 24.hu megkérdezte Lackner Csabát, egykori kispesti szocialista önkormányzati képviselőt a vagyoni hátteréről, miután korrupciógyanúba keveredett az önkormányzati választások előtt kiszivárgott Hír TV-s felvételek alapján. Az azóta MSZP-ből kirúgott politikus azt állítja, hogy öröklésből, családi segítségből és hitelekből jött össze a vagyona.

A Hír TV októberi adásában olyan felvételek jelentek meg Lackner Csabáról, amelyeken egy fehér porral teli zacskót lobogtat, miközben ilyen mondatok hagyják el a száját:

„vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában azt mondják, ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy, és az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza.”

A 24.hu most azért kereste meg Lacknert, mert a vele jó viszonyt ápoló Gajda Péter kispesti szocialista polgármester azt mondta, hogy Lacknerék az Orbán-kormány által biztosított családi kedvezményekkel tudtak házat építeni, és nagy értékű Skoda terepjárót vásárolni.

Lackner Csaba a 24.hu-nak adott válaszaiban szintén erre hivatkozott, azt mondta, hogy:

„minden ember szokott spórolni, minden ember örökölhet, minden embernek lehetnek szülei. Ezek mind olyan használható források, amiket az ember családon belül alkalmazni tud.”

Hozzátette, hogy az öröklésen túl nagycsaládosoknak járó állami kedvezményeket is igénybe vett a ház építése és az autóvásárlás során, de családi kölcsön és hitel is áll a vagyonszerzésük mögött.

A képviselő szerint nem igaz az, hogy 12,5 millió forintba került volna az a Skoda terepjáró, ami a felesége tulajdonában van, mert szerinte ennél olcsóbb volt az autó. (Bár a 12,5 millió a felvételen is elhangzik.)

Lackner a ház építéséről pedig azt mondta, hogy igénybe vették a kétszer tízmillió forint állami támogatást, valamint az ötmillió forint adó-visszatérítési kedvezményt, amit az ingatlan tulajdoni lapja is alátámaszt. Így a 25 milliós segítség az ingatlanépítés költségeinek majdnem több mint a kétharmadát tette ki.

Lackner viszont nem akart beszélni a tulajdonában álló gazdasági társaság, a Perfekt-Terv Kft. bevételiről, ahogy a Hírtévé felvételéről sem, mert azokon nem tudja, hogy ki és hogy szerepel, és egyébként is tele vannak hamis információkkal.